Sitenin yayına girmesinden bugüne kadar geçen sürede değerli yorumlarını benimle paylaşan herkese teşekkür ederim. Bu seferki lezzet durağımız 4. Levent Sanayi Mahallesi'ndeki Özer Sac Tava Salonu.
Kuzu eti, sac tavada etin tadını bastırmayacak kadar az miktarda biber ve domates ile pişiriliyor. Etin tadının önüne geçmesin diye sac tavaya soğan konulmuyor. Bunları nereden mi biliyorum; işletme sahibi Bayram Bey bizi kırmadı ve kendi elleriyle meşhur sac tavasını bizim için anlatarak yaptı. Trakya yöresinde yetiştirilen kuzuların yağsız etinden yapılan bu nefis sac tavanın yapım aşamasını sizin için görüntüledim.
Özer Sac Tava, 4. Levent Sanayi Mahallesi from ilkinulas on Vimeo.
Lokum gibi etin yanında servis yapılan nar ekşili soğan salatasını da mutlaka deneyin. Halil Usta'nın yaptığı balon pideleri de unutmamak lazım. Sihirli elleriyle açtığı hamuru balon gibi nasıl şişiriyor anlamış değilim :)
Özer Sac Tava Salonu'nda lahmacun, pide ve her türlü ızgara çeşidini yeme şansınız var. Bayram Bey'in tavsiyesi üzerine ben Özer Special'ın tadına da baktım. Ne yalan söyleyim sac tavadan sonra insanın gözü başka yemek görmüyor.
Etinizi yedikten sonra isterseniz künefe isterseniz de dondurmalı irmik tatlısı yiyebilirsiniz. Ben hem irmik tatlısının hem de künefenin tadına baktım. Hafif tatlı tercih edenlere irmik tatlısını, battı balık yan gider diyenlere de nefis künefeyi tavsiye ederim :)
Misafirperverliğinden dolayı İşletme sahibi Bayram Bey'e de buradan teşekkürlerimi gönderiyorum.
NOT:Özer Sac Tava'ya gittiğinizde Tamer Abi'nin selamını söylerseniz, %10 indiriminizi alabilirsiniz. Bu da size benden ufak bir kıyak :)