Merhaba dostlar! Bu haftaki lezzet durağımız İstanbul'un nüfusu en fazla olan ilçesi Gaziosmanpaşa'daki Karadeniz Güveç ve Pide Salonu oldu. Temizliğiyle gözünüze, kokusu ve tadıyla damağınıza, fiyatıyla da cebinize hitap edecek bir yer burası. Güveç salonu deyince aklınıza bildiğiniz sulu güveç yemeği gelmesin, burada yiyeceğiniz güveç Karadeniz usulü yapılmış kıymalı pide aslında. İşletme sahipleri sağolsunlar, beni kırmadılar, mutfaklarına göz atmama izin verdiler. Videoda da izleyeceğiniz gibi, Uğur Dündar'ın bile şapka çıkartacağı, tertemiz, derli toplu bir mutfakları var arkadaşlar. Dana kıymadan yapılan pide güvecin malzemeleri arasında domates, soğan, kekik, karabiber, kimyon ve gizli (!) başka baharatlar varmış. Midenizi yakmayan bu güveç pidenin diğer pidelerden farkı, soğanının ve kıymasının kavrulmadan, çiğden konmasıymış. Güveç pidenin yanında en iyi ne gider derseniz, doğal yoğurttan yapılmış bir ayran derim.
Karadeniz Güveç ve Pide salonunun açık adresi : BAĞLARBAŞI MAH.BAĞLARBAŞI CAD. NO:7 GAZİOSMANPAŞA/ İSTANBUL