Ciğerci Hulusi - Kadıköy

Merhaba Dostlar
Geçtiğimiz haftasonu Beşiktaş'tan Kadıköy'e küçük bir vapur sefasının ardından soluğu Ciğerci Hulusi'de aldım. Ciğer ustalığını memleketi Mersin'de öğrenen Hulusi Bey 2005 yılında açmış bu leziz mekanı.


Ciğerci Hulusi'de ciğer'den başka, et şiş, tavuk şiş ve adana kebap yiyebilirsiniz. Ama bana sorarsanız ciğercide ciğer yenir derim :). Siparişinizi verdikten 30 saniye sonra masanızı garnitürler ile donatmaya başlıyorlar. Közlenmiş domatesler, biberler, soğanlar, siz siparişinizi verdiğiniz anda yapılan satır ezme (dikkat edin hazır ve bekletilmiş ezme vermiyorlar), taze nane, yeşillikler, sumakla yoğurulmuş soğan ve turşular birer birer masanızı doldurmaya başlıyorlar.

Ciğerler geldiğinde hemen bir acılı şalgam söyledim. Doğanay'dan başka şalgam suyu içmediğim için, masaya gelen Goldina marka şalgam suyunu görünce ufak bir hayal kırıklığı yaşadım. Hulusi Usta'nın Mersin'den özel olarak getirttiği Goldina, dolu dolu şalgam tadını alabileceğiniz bir şalgam suyuymuş. Tek bir kötü yanı var; İstanbul'da sadece Ciğerci Hulusi'de içebilirsiniz.

Hulusi Usta ile ciğerler pişerken sohbet etme fırsatı buldum. Eti ve ciğerleri nereden aldığından tutun neden kebapçılık yaptığına kadar bir çok konuda sohbet ettik. Bu haftanın videosunu sizlerin beğenisine sunuyorum.






Ciğerci Hulusi'de çalışanların güler yüzlü oluşu çok hoşuma gitti. Resimler herşeyi anlatıyor zaten. Güler yüzle servis edilen leziz ciğerleri yedikten sonra Mersin'e has bir tatlı olan ve benim ilk defa tadına baktığım kerebiç tatlısı geldi masaya.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz tatlının adı Kerebiç. Benim gibi bu tatlıyı ilk kez görenler için wikipedia'da Kerebiç hakkında yazılanları aynen aktarıyorum.
"Kerebiç; Mersin yöresine ait, Ramazan'da çokca tüketilen bir tatlıdır.
Beyaz bir köpüğün içinde yatan, içi fıstık ya da cevizle dolu olan, irmikten yapılmış, 
içli köfteye benzeyen bir tatlıdır. Yapımında kullanılan beyaz köpüğü oluşturan Çöven 
kökü nedeniyle kerebiç, alışılmışın dışında bir lezzete sahiptir."
Kerebiçin köpüğünü, bol kalorili kremalarla karıştırmayın. Çöven otu, su ve şekerden yapılan köpük gerçekten çok hafif.

10 adet şiş (ciğer ya da et) ve bir masa dolusu garnitüre 16 TL ödüyorsunuz. Ciğerci Hulusi'nin adresini şu şekilde tarif edeyim: Eski Kadıköy Postanesi’nin bulunduğu sokaktan dümdüz ilerleyin, sokak bitince sola dönün Ciğerci Hulusi'yi sol tarafınızda göreceksiniz.
blog comments powered by Disqus