Merhaba Dostlar
Sözümü tutuyorum ve Kastamonu'nun meşhur kuyu kebabını yiyebileceğiniz bir mekanı tanıtıyorum bu hafta sizlere. Bay Sakal'ın Kuyu Kebabı Tesisleri Kastamonulu bir aile tarafından işletilen, orman içinde, İstanbul'un kalabalağından ve gürültüsünden uzak bir mekan.
Kuyu kebabı yaklaşık 2 metre derinliği olan bir kuyu içinde pişiriliyor. Kuyunun kenarları ateşte kolay kızan tuğlalarla örülü ve kuyunun tepesinde kuzuların asılacağı bir demir var. Kuzular temizlenip yıkandıktan sonra dibinde köz olan kuyuya sallandırılıyor. Kuyunun kapağı kapatılıyor ve kapağın kenarları ısıyı kuyuda tutmak için çamur ile sıvanıyor. İki buçuk üç saat sonra kuyunun kapakları açılıyor ve karşınızda lokum gibi, etleri tel tel dökülen kuyu kebabı.
Bay Sakal'ın tesisleri, aileniz ile gidip kuyu kebabını yiyebileceğiniz bir yer. Aşağıdaki haritada Bay Sakal'ın Yeri'ni işaretledim. Ayazağa'dan Bahçeköy'e giden orman yolu üzerinde Ayazağa'ya daha yakın bir yerde Bay Sakal'ın yeri.
Telefon Numarası : 0535 873 7052
View Bay Sakalın Yeri in a larger map
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, ağzınızın tadı bozulmasın...