Dostlarım Merhaba
İstanbul'da kurufasülye konusunda uzmanlaşmış mekanların başında gelen Çömlek'in Çamlıca'da, Ataşehir'de ve Maltepe'de şubeleri var. Ben bir dostumun tavsiyesi üzerine Çömlek'in Çamlıca şubesine gittim.
İşletme müdürü Sami Bey ile Çömlek'in mutfağını gezdik. Pilavı ve kurufasülyeyi nasıl yaptıklarını anlattı. Tek tek anlatmayacağım hepsi videoda var. Mutfak tertemizdi, Çamlıca'daki Çömlek'e giderseniz gönül rahatlığı ile kurufasülyenin tadına varabilirsiniz. Kurufasülyeler Erzurum İspir'den geliyormuş. Tereyağı, dana eti, taze domates ve soğan ile fırında güveç içerisinde üç saat boyunca pişen fasülyeler, sos ilave edildikten sonra servis ediliyor. Altın sarısı fasülyelenin yanında tereyağlı pilav, turşu ve yoğurt yiyebilirsiniz. Çömlek'teki yoğurdun tadına bayıldım. İnek ve manda sütü karışımından yapılan yoğurdu isteyen müşteriler, benim yaptığım gibi, satın alıp evlerine de götürebilirler.
Büyük Çamlıca'daki şubenin manzarasını görmenizi isterim. Yemeğinizi yerken İstanbul'a tepeden bakıyorsunuz, Adalar tam karşınızda duruyor. Üç katlı mekanın ikinci katındaki döner platformda bir masaya oturursanız bu manzaraya 360 derece doya doya bakabilirsiniz. Yemek yerken hem mideniz hem de gözleriniz bayram ediyor diyebilirim :)
Kurufasülyenin üzerine tatlı olarak Hamsiköy Sütlacı yedim. Bu sütlaç aslında Trabzon Hamsiköy'de yenirmiş ama biz Çömlek'teki versiyonu ile yetinmek zorundayız şimdilik. Hamsiköy'un otlaklarında beslenen ineklerin sütünden yapılan bu meşhur sütlacın Çömlek versiyonu da gayet başarılı. Sütlacı bol fındıkla servis ediyorlar. Yanında da tavşan kanı çay çok güzel oluyor doğrusunu söylemek gerekirse.
Çömlek'in işletme sahipleri çağa ayak uydurmuş ve mekanı tanıtan bir web sitesi açmışlar. www.comlek.com.tr Web sitelerinden menülerin güncel haline ulaşabilirsiniz. Benim gittiğim zamanda bir tabak kurufasülyenin fiyatı 8 TL'ydi.
NOT: Haftaya Şirin Şarküteri'deyim. Ermeni arkadaşlarımızın yaptığı leziz mezelerden tatmaya gideceğim. Beni izlemeye devam edin :D